VIDEO. Șofer filmat dormind la volanul unei Tesla autonomă. Mașina rula cu 130 km/h, pe o autostradă din California

Data publicării:
adormit in tesla, tesla model 3, autostrada, california, sofer, trafic

Un șofer din California ar fi fost surprins dormind-dus la volanul unei mașini Tesla Model 3 autonomă. Cel puțin așa se înțelege dintr-o filmare postată de un bărbat din Florida pe contul personal de Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Seth Blake a spus că a rulat pe lângă bărbatul care dormea la volan și l-a depășit. Potrivit lui Blake - care se afla în vizită în California și conducea pe o autostradă, de la Anaheim către Los Angeles - Tesla mergea cu 75 de mile pe oră, adică aproape 130 de kilometri.

Bărbatul și-a rugat logodnica să îl filmeze pe șoferul care adormise la volan. Blake a postat apoi imaginile pe Twitter, unde s-au viralizat rapid.

„S-a trezit o dată, s-a uitat în jur și apoi s-a culcat la loc”, a spus Blake.

Contactați de NBC2, reprezentanții Tesla au refuzat să comenteze imaginile. Însă compania a subliniat de mai multe ori că autopilotul nu poate înlocui șoferul. Acesta trebuie să fie alert, să țină mâinile pe volan și să fie pregătit să preia controlul autoturismului în orice moment.

Mașinile Tesla avertizează sonor și vizual șoferii atunci când nu au mâinile pe volan, însă în cazul bărbatului adormit la bordul Model 3, acesta avea mâinile așezate în poziție de condus, așa că senzorii de pe volan nu au putut detecta că șoferul era absent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri