VIDEO, SUA | Suspectul care ar fi trimis bombele artizanale, filmat la o manifestație pro-Trump

Data actualizării: Data publicării:
Cesar Sayoc, suspect bombe artizanale

Regizorul Michael Moore a dezvăluit, duminică, într-un mesaj publicat pe Instagram că echipa sa de filmare l-a surprins, în februarie 2017, la o manifestaţie pe care Trump a susţinut-o în Melbourne, Florida, pe Cesar Sayoc, cel care a trimis 14 bombe artizanale unor opozanţi democraţi ai preşedintelui american, făcând parte din mulţime şi având un baner anti-CNN, scrie The Hollywood Reporter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deşi cele trei minute şi 38 de secunde de material brut nu au fost cuprinse în filmul lui Moore de atunci „Fahrenheit 11/9”, regizorul a publicat duminică videoclipul pe YouTube „doar pentru a vă arăta un moment al acţiunii sale”. 

În mesajul publicat pe Instagram, Moore explică cum a trimis o echipă, formată din producătorul Basel Hamden şi colaboratorul său Eric Weinrib, la manifestaţia care a avut loc la o lună după învestirea lui Trump, nu pentru a-l filma pe Trump, ci pentru a surprinde imagini cu mulţimea pe care el o atrage. 

În timp ce camera de filmat se roteşte deasupra mulţimii care strigă injurii la adresa mass-media, Sayoc, care ţine în mână un baner anti-CNN, este surprins pentru scurt timp de patru ori. „Dacă opriţi filmarea pe imaginea cu el, veţi vedea ceva profund”, a scris Moore, „teamă în ochii lui”. 

Cesar Sayoc a fost pus sub acuzare la nivel federal pentru cinci infracţiuni, printre care transportarea interstatală şi trimiterea ilegală a unor dispozitive explozive, ameninţarea unui fost preşedinte, ameninţări prin comunicare de ameninţări şi atacarea unor ofiţeri federali.

Sayoc s-a născut în Brooklyn, New York şi este înregistrat ca membru al Partidului Republican, el făcându-şi publice viziunile politice pe reţelele sociale, criticând democraţii, musulmanii şi liberalii.

Sayoc are 56 de ani şi lucrează part-time la un magazin alimentar, livrează pizza şi a fost în trecut chiar şi stripper.

Sayoc are un cazier şi antecedente judiciare vechi în Florida, potrivit unor documente judiciare şi altor documente publice, potrivit cărora a fost condamnat după ce a fost găsit vonovat de furt, inclusiv de furt de bunuri personale, infracţiuni rutiere, iar în 2002 de proferarea unor ameninţări de a „arunca, plasa, arunca sau descărca orice dispozitiv distrugător”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri