VIDEO. Un bătrân de 75 de ani a fost pus la pământ de polițiști, la un protest. „Sângerează din urechi”

Data actualizării: Data publicării:
proteste-sua-batran-impins-de-politisti

În Statele Unite au avut loc aseară noi proteste în mai multe orașe, în urma morţii lui George Floyd, marcând a zecea zi de manifestaţii. Doi poliţişti americani au fost filmaţi cum trântesc la pământ un bărbat de 75 de ani, în Buffalo, New York.

Scenele filmate de un reporter al unui post local de radio, WBFO, sunt tulbutătoare şi au fost distribuite de milioane de americani.

Un bărbat alb, neidentificat, se apropie de cordonul de poliţie cu casca unui agent în mână. Un agent îl împinge cu mâna, altul cu un baston. Bărbatul cade şi se loveşte puternic cu capul de beton. Lângă el apare o baltă de sânge.

Ceilalţi poliţişti trec pe lângă victimă fără a încerca să-i acorde ajutor. Din mulţime cineva strigă să fie chemat un medic.

Incidentul a fost condamnat în termeni duri de americani pe social media. Protestatarii susţin că nu se pot opri atâta vreme cât astfel de exemple ale brutalităţii poliţiei continuă să apară.

„Am fost tulburat profund de acest video” a reacţionat primarul din Buffalo, Byron Brown, citat de Mediafax.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunţat suspedarea fără plată a celor doi poliţişti.

Bărbatul de 75 de ani a fost transportat în stare gravă la spital, iar acum este în stare stabilă.

Administrația Trump, dată în judecată

Administrația Trump a fost dată în judecată de mai multe organizații pentru drepturi civile pentru evacuarea violentă a oamenilor care manifestau pașnic, la începutul săptămânii, în zona Casei Albe.

Manifestanții au fost alungați cu gaze lacrimogene și cu poliția călare pentru că președintele a dorit să facă o fotografie la o biserică situată vizavi de sediul președinției.

Documentul depus în justiție denunță atacarea neprovocată a demonstranților.

În acest context, în care este aspru criticat pentru această situație, Donald Trump a redistribuit pe Twitter vorbele unuia dintre foștii săi avocați, care le face protestatarilor în cauză o descriere considerată de mulți șocantă: falși protestatari și teroriști.

În ultimele zile de manifestații, marcate de violențe, vandalisme și jafuri, poliția făcut aproape 10.000 de arestări. Încă mai erau semnalate arestări și ieri printre persoanele care au sfidat starea de asediu care intra în vigoare la lăsarea serii.

 

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri