Viitorul consilier pentru securitate națională al lui Trump, despre România și rolul ei în NATO

Data actualizării: Data publicării:
President-Elect Trump Holds Meetings At Trump Tower In New York
Foto: Gulliver/ Getty Images

Viitorul consilier pentru securitate națională al președintelui ales al Statelor Unite a avut o discuție la telefon cu ambasadorul României la Washington, George Maior. Michael T. Flynn a spus că România este un „aliat stabilit și sigur” al SUA și a apreciat angajamentul României și rolul ei în NATO și în regiune. 

President-Elect Trump Holds Meetings At Trump Tower In New York
Foto: Gulliver/ Getty Images

Flynn a spus că NATO ramâne o alianță fundamentală pentru SUA, în care toti aliații trebuie să contribuie pentru beneficiul comun. Viitorul consilier pentru securitate naționala al lui Donald Trump a acceptat invitația de a vizita România adresată de diplomatul român, relatează Agerpres.

În cadrul convorbirii, ambasadorul României l-a felicitat pe Flynn pentru poziția pe care o va ocupa și l-a asigurat de sprijinul ferm al României pentru noua administrație.

„România este un aliat stabil și sigur al Statelor Unite care contribuie consistent la acțiunile de combatere a terorismului și de întărire a securității comune. Angajamentul României în cadrul Alianței Nord-Atlantice este și va rămâne foarte puternic, fiind în acord cu viziunea noii administrații legate de mărirea resurselor pentru apărare din partea aliaților europeni. Acest lucru va fi confirmat prin alocarea de către țara noastră a 2% din PIB pentru bugetul apărării și mai ales de consolidarea capabilităților necesare printr-o planificare judicioasa", a declarat ambasadorul George Maior.

Generalul Flynn a transmis mulțumiri și aprecieri țării noastre, presedintelui Klaus Iohannis și Guvernului României pentru seriozitatea și sprijinul arătate Americii, subliniind importanța sentimentelor pozitive ale populației României față de Statele Unite, pe care le cunoaște foarte bine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri