Sari la conținut

Washington Post: Trump le-a cerut directorilor serviciilor de informaţii să nege orice legătură Trump-Rusia

Donald Trump le-a cerut în martie reprezentanţilor serviciilor americane de informaţii să-l ajute să contracareze ancheta FBI împotriva sa, cu privire la presupuse legături între echipa sa de campanie şi Rusia, dezvăluie The Washington Post (WP).

President Trump Signs Executive Orders On Oil Pipelines

Foto: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Potrivit ediţiei de luni a cotidianului american, preşedintele american le-a cerut lui Mike Rogers, directorul Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA), şi lui Dan Coats, directorul serviciilor ameriane de informaţii (ODNI), să nege în mod public că există probe cu privire la o complicitate între echipa sa şi Rusia în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Citând actuali şi foşti oficiali din domeniul informaţiilor, Washington Post precizează că cei doi nu au dat curs dorinţei lui Trump.

Şeful statului american le-a adresat aceste solicitări lui Rogers şi Coats - pe care i-a numit - în urma dezvăluirilor directorului poliţiei federale (FBI) de la acea vreme James Comey, potrivit cărora serviciile se interesau de ingerinţa rusă în alegeri şi anchetau cu privire la fapte din iunie 2016.

Săptămâna trecută mai multe instituţii americane de presă au dezvăluit că Trump i-a cerut lui James Comey - în reuniuni şi la telefon - să abandoneze această anchetă.

Aceste informaţii au fost aprig negate de Casa Albă.

Însă aceste solicitări au fost consemnate de către Comey - destituit în urmă cu două săptămâni -, în note pe care le-a scris după aceste reuniuni pe care le-a avut cu preşedintele american.

Încă din februarie, miliardarul republican a cerut mai multor aleşi şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii să contacteze jurnalişti şi să le spună că nu există vreo probă a unor legături între Moscova şi campania electorală.

Sursa: News.ro