Washington Post: Zidul lui Trump, de la frontiera SUA-Mexic, tăiat cu fierăstraie de 100 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
TIJUANA, MEXICO - JANUARY 27: A view of the US-Mexican border fence at Playas de Tijuana on January 27, 2017 in Tijuana, Mexico. U.S. President Donald Trump announced a proposal to impose a 20 percent tax on all imported goods from Mexico to pay for the border wall between the United States and Mexico. Mexican President Enrique Pena Nieto canceled a planned meeting with President Trump over who would pay for Trump's campaign promise to build a border wall. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Foto: GettyImages

Traficanți de persoane și droguri din Mexic au reușit să creeze breșe în zidul de la graniță, construit în timpul mandatului președintelui SUA, Donald Trump, folosind fierăstraie alternative care costă până la 100 de dolari, au declarat oficiali din cadrul serviciului american de pază a frontierei.

Potrivit oficialilor citați de publicația The Washington Post, în doar câteva minute, traficanții reușesc să taie prin secțiuni din oțel și beton ale zidului, creând breșe suficient de largi pentru a permite trecerea imigranților ilegali sau a drogurilor.

Atunci când este detectată o breșă, autoritățile americane trimit un echipaj pentru a repara stricăciunile, relatează jurnaliștii americani citați de Mediafax, care au precizat că traficanții încearcă să mascheze breșele, pentru a putea folosi în continuare respectivele căi de acces peste frontieră.

Jurnaliștii de la Washington Post au mai relatat că breșele au fost create în zone în care nu au fost încă instalați senzori ce detectează vibrațiile produse de tăierea zidului.

Un oficial de rang înalt din cadrul Administrației SUA a declarat pentru The Washington Post că sunt doar „câteva cazuri” de acest fel, adăugând că noul gard "a sporit semnificativ securitatea" de-a lungul secțiunilor de frontieră din zonele San Diego și El Centro.

Președintele Donald Trump a declarat că nu a auzit de cazuri de tăiere a zidului de frontieră, dar, a adăugat că se „poate tăia orice”.

„Avem un zid foarte puternic, dar oricât de puternic este, poți tăia orice”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial din 2016, că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, cu scopul reducerii imigrației ilegale și combaterii traficului de droguri. Cel mai probabil, Trump va folosi această temă electorală şi la alegerile din anul 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri