Washington: Rămân numeroase întrebări fără răspuns la uciderea lui Jamal Khashoggi

Data publicării:
Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi

Statele Unite nu ajuns, până în prezent, la nicio „concluzie definitivă” cu privire la responsabilităţile în asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul, a afirmat sâmbătă Departamentul de Stat american, relatează Agerpres.

jurnalist asasinat, jurnalist saudit ucis, Jamal Khasgohhi
Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul

„Recentele informaţii potrivit cărora guvernul american a ajuns la o concluzie definitivă sunt inexacte”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington, Heather Nauert. „Rămân numeroase întrebări fără răspuns referitoare la uciderea lui Jamal Khashoggi”, a adăugat ea.

Potrivit cotidianului Washington Post, care a citat surse anonime, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului.

Washington Post a scris vineri că mai mulţi oficiali americani şi-au exprimat încrederea în analiza CIA, care stabileşte o legătură între conducătorul de facto de la Riad şi asasinatul din 2 octombrie, de la consulatul saudit din Istanbul.

Serviciul de informaţii contrazice poziţiile oficialilor saudiţi, care au negat implicarea în uciderea lui Khashoggi, şi îngreunează eforturile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a păstra relaţii bune cu Arabia Saudită, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai americanilor în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri