WSJ: Suma plătită de National Enquirer pentru mesajele și pozele intime cu Jeff Bezos

Data actualizării: Data publicării:
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si cel mai bogat om din lume. Foto: Gulliver/GettyImages

Potrivit The Wall Street Journal, tabloidul National Enquirer a plătit o sumă considerabilă de bani în schimbul mesajelor intime și a pozelor nud pe care cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, i le-a trimis amatei Lauren Sanchez. Suma ar fi fost plătită fratelui femeii, Michael Sanchez, apropiat de președintele american Donald Trump.

Jeff Bezos And John Kerry Attend Opening Ceremony For New Washington Post HQ
Jeff Bezos, Amazon | Foto: Guliver /Getty Images

În luna ianuarie, National Enquirer a detaliat, în nu mai puțin de 11 pagini, relația extraconjugală pe care șeful Amazon - căsătorit cu MacKenzie Bezos de 25 de ani - o avea de luni de zile cu fosta prezentatoare TV Lauren Sanchez Whitesell - și ea căsătorită cu un om de afaceri.

CITEȘTE ȘI: Câți bani ar putea obține soția lui Jeff Bezos după divorț. Ar deveni cea mai bogată femeie din lume

În săptămânile care au urmat scandalului inițial, existența fotografiilor erotice a fost confirmată de însuși Jeff Bezos. Au urmat conspirații legate de firma pe care o conduce sau unele de natură politică. Donald Trump, apropiat de fratele amantei miliardarului, atacă frecvent The Washington Post, publicație patronată de Bezos.

Multe speculații au existat și despre modul în care cei de la National Enquirer au intrat în posesia SMS-urior și a pozelor intime pe care Bezos i le-a trimis amantei. Un miliardar discret, CEO-ul Amazon este faimos pentru faptul că își ia măsuri drastice de precauție, având inclusiv o echipă privată de securitate.

Investigația The Wall Street Journal face lumină asupra unor aspecte-cheie ale acestui scandal. În cadrul ei, jurnaliștii Michael Rothfeld, Joe Palazzolo și Alexandra Berzon au detaliat o schemă în centrul căreia se află Michael Sanchez.

Astfel, potrivit publicației economice, fratele lui Lauren Sanchez, un impresar de la Hollywood care reprezintă în special prezentatori TV conservatori și staruri de reality show-uri, ar fi primit nu mai puțin de 200.000 de dolari de la American Media, Inc. (AMI), compania-mamă a National Enquirer. În schimbul banilor, a trimis către tabloidul american printscreen-uri cu SMS-urile pe care Bezos i le-a trimis surorii lui.

Ancheta The Wall Street Journal vine la scurt timp după o investigație a celor de la The Vanity Fair, potrivit căreia suma ar fi fost puțin mai mare - 250.000 de dolari. The Daily Beast l-a numit, de asemenea, pe Michael Sanchez drept sursa celor de la National Enquirer.

Sancez a refuzat să comenteze informațiile The Wall Street Journal și a spus doar că ancheta publicației este bazată pe niște „zvonuri vechi”. Însă, potrivit publicației, acesta a oferit informațiile în baza unui contract semnat între el și AMI, este o sursă veche a tabloidului american, iar dezvăluirile ajungeau direct la editorul-șef Dylan Howard.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care divorțează Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Publicația economică mai dezvăluie și că fratele lui Lauren Sanchez a început să ofere informații tabloidului la scurt timp după ce a început relația dintre sora lui și Jezz Bezos. Iar Howard a fost cel care i-a negociat bărbatului contractul aprobat direct de șeful AMI David Pecker.

Chiar și așa, într-o declarație pentru The Vanity Fair, Michael Sherman a spus: „Nu susțin că nu am făcut ceva. Însă până la începerea procesului, ce vă pot spune acum este că din 20 aprilie, când l-am întâlnit pe Jeff, scopul meu unic a fost să-i protejez pe Jeff și Lauren”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri