Împușcături pe un aeroport din Florida: cinci morți

Data actualizării: Data publicării:
impuscaturi florida

Cinci persoane au murit și opt au fost rănite, vineri, pe aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din Florida, după ce un bărbat înarmat a deschis focul.

impuscaturi florida

ACTUALIZARE. Au fost scene de teroare pe aeroportul Fort Lauderdale, din Florida. Un bărbat a împuşcat mortal cinci oameni şi a rănit alţi opt, după ce a deschis focul, în terminalul „Sosiri”.

Agresorul, identificat drept un bărbat de origine hispanică, în vârstă de 26 de ani şi cu pregătire militară, venea din Alaska. Avea arma în bagajul de cală şi o transporta legal.

Martorii povestesc că ar fi avut o altercaţie cu cineva în avion, iar la sosire, a mers ţintă la bagaj, a scos un pistol şi a început să tragă. Focurile de armă au stârnit panică generală pe aeroport. Oamenii au fugit în toate direcţiile şi, în cele din urmă, s-au refugiat pe pistă.

Oamenii aşteptau liniştiţi să-şi ia bagajele când s-a dezlănţuit haosul.

Am auzit focuri de armă. Oamenii au început să fugă, iar noi ne-am ascuns”, a povestit un martor ocular.

Fără să ştie cine şi de unde trage, unii pasageri şi-au desfăcut bagaje şi şi-au făcut scut din valize.

Îl avem pe atacator în arest, nu a fost rănit, niciun ofiţer nu a tras vreun foc, suspectul este intervievat de agenţi FBI şi detectivii biroului şerifului”, a declarat șeriful Scott Israel.

Au urmat noi clipe de confuzie. Nu se ştie din ce motiv oamenii şi forţele de securitate au început din nou să alerge prin terminal.

S-a întâmplat ceva. Oamenii au luat-o din nou la fugă. Am ieşit iar pe pistă. Sincer nu ştiu ce s-a întâmplat. Oamenii sunt îngroziţi”, a povestit la CNN un martor.

Mai multe persoane spun că au auzit o nouă rundă de împuşcături, de data aceasta în parcarea supraetajată a aeroportului. Informaţia a fost infirmată de autorităţi în timpul unei conferinţe de presă. Totuşi, din motive de precauţie, poliţia a început să verifice fiecare colţ al aeroportului, oricine era suspect până la proba contrarie.

Oamenii au fost forţaţi să iasă cu mâinile ridicate şi să treacă prin noi verificări. Între timp, traficul aerian a fost paralizat. Avioanele care urmau să aterizeze au fost redirecţionate către alte aeroporturi din zonă, toate decolările au fost anulate, iar mai multe curse care aterizaseră deja în momentul în care s-a produs atacul au rămas blocate la sol cu pasagerii la bord. Piloţii au încercat să le ofere minime informaţii: Aeroportul este sub măsuri stricte de securitate. În acest moment nu vă pot spune cu certitudine ce s-a întâmplat. Cert este că uşile rămân închise, iar noi vom aştepta aici”.

ACTUALIZARE. Suspectul, care avea pregătire militară, venea din Alaska cu un avion care făcuse escală în Canada. El avea un pistol pe care îl transporta legal în bagajul de cală. Imediat ce și-a ridicat bagajul, pe aeroportul din Florida, a mers la baie, spun martorii, unde și-a încărcat arma și apoi a început să tragă. Încă nu se cunoaște motivația, dar din câte se pare a fost un act premeditat.

ACTUALIZARE. Autorul atacului a fost reținut și este audiat. Un senator de Florida susține că bărbatul ar avea pregătire militară și ar fi de orgine hispanică.

Trupele speciale verifică aeroportul, inclusiv parcarea, în căutarea unor indicii. Zborurile au fost suspendate, iar avioanele care urmau să aterizeze pe acest aeroport au fost redirecționate. 

ACTUALIZARE. Scene înspăimântătoare, pe aeroportul Fort Lauderdale, din Florida. Un bărbat înarmat a deschis focul, în mijlocul pasagerilor care-şi ridicau bagajele la terminalul sosiri. A împuşcat 13 oameni. Cinci nu au supravieţuit rănilor grave. Alţi opt au fost duşi la spital. Haosul s-a dezlănţuit în jurul unui carusel unde pasagerii care abia aterizaseră îşi recuperau bagajele. Fără să ştie cine şi de ce trage, oamenii s-au aruncat la pământ. Alţii au reuşit să fugă din terminal şi s-au refugiat pe pistă. Poliţia a reţinut un tânăr, dar operaţiunile nu s-au încheiat. Potrivit unor surse, atacatorul, un tânăr, ar fi fost îmbrăcat într-un tricou cu Star Wars. El a fost imobilizat în momentul în care se oprise să-și reîncarce arma.

La aproape o oră și jumătate de la producerea incidentului, din motive încă necunoscute, s-a creat din nou panică pe aeroport și oamenii au început să alerge în toate părțile. Poliția înarmată s-a îndreptat către un grup de oameni strigând „La pământ!”, iar presa a vorbit în acel moment despre un al doilea suspect. Deocamdată informația nu a fost confirmată de autorități.

ACTUALIZARE. Sunt cinci decese confirmate și opt răniți.


Focuri de armă pe aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din Florida. Un bărbat înarmat ar fi împuşcat mai multe persoane în incinta aerogării. Presa vorbeşte despre cel puţin nouă victime, dintre care trei ar fi murit, potrivit unor surse citate de presă.

Atacatorul a fost reţinut.

Deocamdată autorităţile nu au comunicat nimic oficial despre gravitatea situaţiei de pe aeroport. Imaginile transmise de la faţa locului de televiziune americane arată sute de oameni adunaţi pe pistă. Despre motivaţia atacului şi starea celor răniţi, nicio veste deocamdată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri