Zelenski a vorbit cu senatorii americani. A cerut zonă de interdicție aeriană în Ucraina și sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Data publicării:
steagurile sua si ucraina in prim-plan avand in fundal cladirea congresului sua
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut ajutorul senatorilor americani pentru a ține piept invaziei ruse Foto: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut ajutorul Statelor Unite pentru instituirea unei zone de interdicție aeriană în țara sa și pentru impunerea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei într-o discuție prin videoconferință pe care a avut-o sâmbătă cu senatorii americani, relatează CNN.

Zelenski le-a cerut senatorilor americani sancțiuni mai aspre împotriva Rusiei, inclusiv în domeniul energiei, și mai multă asistență militară direcționată către forțele ucrainene. El a mulțumit SUA pentru sprijinul acordat până acum, dar mesajul său general a fost că țara sa are nevoie de mai mult ajutor în timp ce încearcă să țină piept singură invaziei ruse.

Un senator care a participat la discuție a spus, potrivit CNN, că Zelenski a pledat pentru interzicerea importurilor de petrol rusesc, suspendarea tuturor tranzacțiilor comerciale și i-a implorat pe congresmeni să ajute Ucraina să obțină mai multe avioane pe care piloții ucraineni să fie instruiți  să le poată pilota. El a spus că Ucraina poate asigura singură apărarea aeriană, dar are nevoie de avioane.

Convorbirea președintelui ucrainean cu senatorii americani a durat o oră.

La finalul convorbirii, care a avut loc prin Zoom, zeci de senatori i-au mulțumit lui Zelenski și și-au exprimat empatia, unii strigând „Slava Ukraini” (Trăiască Ucraina).  Președintele ucrainean a fost în mod clar mișcat de acest gest, a declarat pentru CNN o persoană care a fost de față.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri