Zi de rugăciune în SUA pentru cei 50 de morți din cauza uraganului

Data publicării:
Epic Flooding Inundates Houston After Hurricane Harvey
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Donald Trump a cerut Congresului un ajutor de aproape opt miliarde de dolari, pentru sprijinirea oamenilor afectaţi de uraganul Harvey. Banii sunt necesari pentru operaţiuni de reconstrucţie, iar potrivit presei americane, această cerere va fi urmată de o alta, pentru alocarea a încă şapte miliarde de dolari. Sâmbătă, Trump va vizita din nou zonele calamitate din Texas, iar mâine va fi zi naţională de rugăciune pentru cele 50 de victime ale uraganului. Însă cel mai probabil bilanţul va creşte, pentru ca apele nu au scăzut, iar operaţiunile de căutare sunt departe de a se fi terminat.

Oamenii evacuaţi din cauza uraganului Harvey încep să se întoarcă acasă. Sunt încă sub şocul întâmplărilor din ultimele zile, iar imaginile dezastrului i-au făcut pe unii să ia decizii radicale.

Nu voi mai sta aici, o să repar casa şi o voi vinde. Am iubit casa asta, am iubit tot ce era aici, dar vine un moment în care decizi că trebuie să mergi mai departe”, afirmă un bărbat.

Alţii refuză să se lase înfrânţi. Vor să reconstruiască tot ce au pierdut şi se bucură pentru fiecare lucru pe care-l regăsesc acum, deşi îl credeau pierdut. Nu fac excepţie nici animalele din gospodărie.

Autorităţile îi avertizează, însă, pe unii americani să nu se întoarcă încă acasă, fiindcă unele râuri continuă să se umfle.

„Dacă aveţi apă în casă, vă sfătuiesc cu tărie să plecaţi deoarece lucrurile nu o să se schimbe în următoarele 10-15 zile”, afirmă Sylvester Turner - primarul oraşului Houston.

În faţa distrugerilor provocate de Harvey, preşedintele Donald Trump a cerut Congresului un prim ajutor de aproape opt miliarde de dolari pentru oamenii din Texas, la care s-ar putea adăuga încă şapte miliarde de dolari.

În faţa jurnaliştilor, şeful Casei Albe a lăudat implicarea soţiei sale în ajutarea oamenilor din Texas.

S-a implicat foarte mult în chestia asta, ceea ce s-a întâmplat în Texas a afectat-o foarte mult, aşa că vreau să-ţi mulţumesc. Primă Doamnă, ai făcut o treabă foarte bună, foarte bună”, spune Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Duminică va fi o zi naţională de rugăciune în Statele Unite, în memoria victimelor din Texas. Potrivit Casei Albe, distrugerile provocate de uraganul Harvey ar putea costa între 30 şi 100 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri