Suedia începe relaxarea restricțiilor anti-Covid din 1 iulie: „Grație vaccinărilor, vedem îmbunătățirea situației”

Data actualizării: Data publicării:
suedia masca cu steag
Foto: GettyImages

Suedia va relaxa o mare parte din restricțiile impuse pentru oprirea răspândirii Covid-19. Relaxarea va începe în data de 1 iulie, iar pe baza noilor reguli, va fi permis un număr mai mare de oameni în restaurante sau stadioane și vor fi eliminate unele recomandări, a anunțat ministrul sănătății suedez, luni, conform Reuters.

Suedia a avut o abordare diferita în gestionarea pandemiei, mizând mai mult pe măsuri voluntare din partea oamenilor. Confruntată cu o creștere a numărului de cazuri, însă, țara a adoptat o serie de măsuri restrictive mai dure, printre care restrângerea perioadei de lucru a restaurantelor și restricționarea numărului de persoane la evenimente sportive, în malluri și magazine.

„Răspândirea virusului a scăzut semnificativ. A fost o perioadă grea și lungă, am trecut prin două-trei valuri. Dar grație vaccinărilor, vedem îmbunătățirea situației”, a spus ministra sănătății din guvernul suedez, Lena Hallengren, în cadrul unei conferințe de presă la care a anunțat și relaxarea restricțiilor.

De luna viitoare, restaurantele și barurile vor funcționa fără restricții de orar. Numărul posibil de participanți la evenimente sportive va crește de la 500 la 3.000 sau și mai mult dacă stadionul este împărțit în mai multe secțiuni.

Recomandările pentru întâlnirea doar cu persoane din familie sau apropiate sau pentru purtarea măștii în transportul public vor fi de asemenea eliminate.

Peste 57% dintre suedezii adulți au fost vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, iar unul din trei persoane este vaccinat cu schema completă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri