Superiahtul lui Vladimir Putin, care a dispărut la începutul invaziei din Ucraina, a fost văzut din nou. Se cheamă acum Balena Ucigașă

Data actualizării: Data publicării:
Superiahtul lui Vladimir Putin se cheamă acum „Balena Ucigașă”
Superiahtul lui Vladimir Putin se cheamă acum „Balena Ucigașă”. Foto: captură YouTube

Al doilea superiacht ca mărime al lui Vladimir Putin a fost văzut din nou, la peste 7 luni de când a dispărut din Germania, la începutul invaziei ruse în Ucraina. Iahtul, cunoscut până acum ca Graceful, lung de peste 81 de metri și în valoare de 119 milioane de dolari, a fost observat în largul coastei Estoniei, relatează Forbes.

Fotografiile văzute de Forbes, care au fost făcute pe 25 septembrie de Carl Groll, un fotograf colaborator pentru TheYachtPhoto.com, arată că Graceful are acum un nou nume: Kosatka”, ceea ce înseamnă în rusă „balena ucigașă”.

Iahtul se îndrepta spre nord, în Marea Baltică, în vestul insulei estoniene Saaremaa. Din imagini se vede că era escortat de o navă înarmată a Gărzii de Coastă a Rusiei, posibil în drum spre Sankt Petersburg.

Nu se știe când i-a fost schimbat numele din Graceful în Kosatka sau când a plecat din Kaliningrad, un teritoriu rusesc cuprins între Lituania și Polonia. Transponderul iahtului a fost oprit din 30 august, potrivit serviciului de urmărire a navelor MarineTraffic, când se afla încă în Kaliningrad. Un purtător de cuvânt al guvernului rus nu a răspuns la solicitarea Forbes pentru comentarii.

Superiahtul a plecat din portul german Hamburg pe 7 februarie, cu 17 zile înainte ca trupele ruse să invadeze Ucraina. A pornit spre Rusia după o reamenajare care a durat cinci luni, la șantierele navale Blohm+Voss, compania care a construit iahtul în 2014. Departamentul de Trezorerie SUA a sancționat Graceful, împreună cu alte trei iahturi legate de Putin, pe 2 iunie.

Înregistrat în Rusia, iahtul are o piscină interioară care se transformă în cinematograf și un ring de dans, un heliport și apartamente pentru până la 12 oaspeți. Nava are, de asemenea, dulapuri de depozitare a prosoapelor care se transformă în baruri și o cramă de vinuri care poate stoca până la 400 de sticle.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri