Surpriză uriașă pentru o familie care a crezut că a adoptat un cățel. Animalul periculos pe care îl aveau, de fapt, în casă

Data actualizării: Data publicării:
dingo

Un cățel care a fost găsit într-o curte din Australia după ce, cel mai probabil, a fost scăpat de o pasăre de pradă, s-a dovedit a fi un câine dintr-o rasă extrem de rară, amenințată de dispariție.

Cățelul botezat Wandi este un dingo pur, spre entuziasmul specialiștilor. Puiul are mai puțin de un an, dar poartă pe umeri povara speciei sale. Lyn Watson, directorul funei fundații care luptă pentru conservarea acestei specii, spune că un pui de rasă 100% pură, așa cum este Wandi, este extrem de rar, așa că va fi introdus într-un program special de reproducere, pentru salvarea speciei sale, potrivit CNN.

„Sunt prădătorii noștri de vârf, sunt leii noștri”, a spus Watson. „Rolul lor este vital în menținerea echilibrului în ecosistem”, a mai spus ea.

Câinii Dingo pot fi întâlniți doar în Australia, iar numărul lor s-a redus extrem de mult din câteva cauze, între care vânătoarea. În prezent, specia este catalogată drept „vulnerabilă” de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și Resurselor Naturale.

Wandi a fost descoperit într-o curte din orășelul Wandiligong, în luna august. Familia care l-a găsit și l-a adoptat și-a dat seama în scurt timp că nu este un cățel obișnuit. L-au dus la o clinică veterinară unde au aflat că era, de fapt, un Dingo.

Tot acolo au aflat că, cel mai probabil, câțelul a fost capturat din sălbăticie de o pasăre de pradă, care, însă, l-a pierdut din cauza ghearelor tocite. Cel puțin asta este concluzia veterinarilor care i-au analizat urmele de pe corp.

Familia adoptatoare l-au dat pe Wandi în grija fundației conduse de Lyn Watson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri