Surse: Joe Biden vrea să candideze din nou la președinție, în 2024. Acesta începe deja strângerea de fonduri de campanie

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden vorbeste la microfon.
Joe Biden și-ar putea anunța candidatura pe 7 februarie. Foto: Profimedia Images

Joe Biden intenționează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi în 2024, iar în următoarele săptămâni va organiza o serie de evenimente pentru a strânge fonduri de la democraţii bogaţi, spun surse care cunosc aceste planuri, potrivit Reuters.

"Ni s-a spus să ne aşteptăm ca evenimentele de stârngere de foduri să ia avânt în martie sau aprilie", a declarat un donator democrat care l-a ajutat pe Biden să strângă bani şi în 2020 şi care spune că îl va susţine şi acum.

Joe Biden nu a anunţat încă oficial că îşi doreşte al doilea mandat, însă ar putea face acest lucru după discursul despre starea naţiunii, programat pe 7 februarie.

Joe Biden şi Comitetul Democrat Naţional vor organiza strângeri de fonduri săptămâna viitoare în New York şi Philadelphia, oraşe pe care oricum preşedintele urma să le viziteze. Aceste evenimente ar urma să se îndesească începând din martie, spun sursele citate de Reuters.

Potrivit acestora ţinta ar fi ca preşedintele să primească donaţii de aproximativ un miliard de dolari, aşteptările fiind ca în 2024 să aibă loc cea mai scumpă campanie electorală din istoria Statelor Unite.

Campania de strângere de fonduri va funcţiona şi ca un sondaj privind intenţia de vot pentru preşedintele în funcţie, dar şi ca un test pentru anduranţa lui Biden, care, la 80 de ani, va trebui să se împartă între sarcinile de la Casa Albă şi efortul de campanie, noteză Reuters.

În 2020, pandemia l-a forţat pe Biden să ducă o mare parte a campaniei online. Acum, preşedintele va trebui să călătorească prin ţară şi să participe fizic la evenimente.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri