Sari la conținut

Sursă: Trump, vizită la granița dintre cele două Corei. Vor fi probleme de securitate

Președintele american Donald Trump ar putea efectua o vizită la granița dinte cele două Corei la începutul lunii noiembrie, transmite agenția Yonhap, citând o sursă din Ministerul Apărării de la Seul.  

trump

Foto: Guliver/GettyImages

Casa Albă ar fi trimis în avans o echipă de oficiali de rang înalt pentru a verifica locațiile în care va ajunge președintele SUA pe durata vizitei pe care o are programată luna viitoare în Coreea de Sud.

Donald Trump este așteptat să transmită un mesaj important Coreei de Nord. „Trump va face probabil așa ceva, iar asistenții săi fac acum pregătirile necesare”, a declarat sursa, sub condiția anonimatului, pentru agenția de presă sud-coreeană.

Satul de armistițiu Panmunjom și Postul de Observare, ambele situate în interiorul Zonei Demilitarizate puternic fortificate dintre Sud și Nord, se numără printre obiectivele pe care șeful de la Washington intenționează să le viziteze, a mai afirmat sursa citată.

Dacă Donald Trump va opta pentru Panmunjom, în proximitatea militarilor înarmați ai Coreei de Nord, acest lucru ar putea ridica probleme mari de securitate, a subliniat sursa.

Începând de pe 2 noiembrie, Donald Trump are programat un turneu de vizite în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine.

Nu este cunoscut încă itinerarul exact.

Pe aceeași temă