Suspecții în cazul otrăvirii fostului spion rus au fost identificați

Data publicării:
kh-composite-skripal

Anchetatorii britanici cred că i-au identificat pe suspecţii în cazul otrăvirii fostului spion rus Skripal şi a altor două persoane cu neurotoxina Noviciok în Salisbury, potrivit Press Association, citată de News.ro.

Fostul spion rus care lucra pentru britanici, Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi în Salisbury pe 4 martie după ce au fost expuşi la Noviciok. Ambii şi-au revenit de atunci.

Poliţia britanică crede că mai mulţi ruşi sunt implicaţi în încercarea de asasinare a celor doi Skripal şi caută mai mult de un suspect, anunţă Press Association. 

Investigatorii au identificat presupuşii făptaşi cu ajutorul camerelor de supraveghere şi au confruntat imaginile cu înregistrările de pe camere ale persoanelor care au intrat în ţară la acel moment. 

În ultimele săptămâni, divizia anti-terorism a Poliţiei britanice a investigat şi uciderea unei femei care a murit pe 8 iulie, la doar o săptămână după ce a fost expusă la neurotoxina Noviciok, aproape de Salisbury. 

Pe 30 iunie, Charlie Rowley şi partenera sa, Dawn Sturgess, au fost expuşi la aceeaşi neurotoxină iar Sturgess a murit la spital pe 8 iulie. Poliţia investighează dacă substanţa la care au fost expuşi Rowley şi Sturgess este din aceeaşi gamă ca cea din cazul familiei Skripal. În acest caz, fratele lui Rowley a precizat că substanţa la care au fost expuşi se afla într-o sticlă de parfum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri