Sute de arestări într-o operaţiune împotriva traficanţilor de animale sălbatice. 9 pangolini şi 119 feline au fost salvate

Data publicării:
Pangolin
Nouă pangolini au fost salvaţi în timpul operaţiunii coordonate de Interpol. Foto: Profimedia Images

O amplă operaţiune internaţională împotriva comerţului ilegal cu animale sălbatice a dus la sute de arestări şi la dezmembrarea unor reţele infracţionale, precum şi la confiscarea a sute de animale ce urmau să fie vândute, a anunţat Interpolul, informează Agerpres.

Denumită "Thunder 2022", operaţiunea a mobilizat servicii de poliţie, de vamă şi de informaţii din 125 de state.

Conform unui bilanţ preliminar, "Thunder 2022" a permis deja efectuarea a aproape 2.200 de confiscări, precum şi identificarea a 934 de suspecţi şi 141 de companii bănuite de vânzări ilegale.

Printre animalele confiscate în operaţiunea Interpol se numără 119 feline, 34 de primate, nouă pangolini şi 750 de păsări.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenţii au găsit şi părţi de animale, printre care 25 de coarne de rinocer, 389 de kilograme de solzi şi derivate de pangolin şi 450 de părţi din corpurile unor păsări.

De asemenea, au fost confiscate aproape 780 de kilograme şi 516 obiecte din fildeş de elefant. Interpol a raportat şi confiscări ce au vizat lemn de trandafir, cactuşi, orhidee şi mai multe tone de alte plante rare.

"Operaţiunile Thunder sunt importante pentru securitatea mondială, întrucât traficul cu lemn şi cu specii sălbatice nu reprezintă doar o problemă pentru conservarea mediului. Mai mulţi agenţi îşi pierd vieţile în fiecare an, mijloace de trai sunt distruse (...), guverne sunt slăbite şi economii întregi sunt distruse deoarece uriaşe câştiguri financiare ce pot fi realizate atrag marea crimă organizată şi pe terorişti", a declarat secretarul general al Interpol, Jurgen Stock.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri