Sute de deținuți dintr-o închisoare din Australia, evacuați din cauza invaziei de șoareci

Data actualizării: Data publicării:
Șoareci
Șoarecii s-au înmulțit peste măsură în zonele rurale ale Australiei și ar putea începe migrația spre marile orașe, în căutarea de hrană. Foto: Captură Digi24

Sute de deținuți dintr-o închisoare din statul New South Wales vor fi mutați din cauza invaziei de șoareci.

Aproximativ 420 deţinuţi şi 200 de angajaţi vor fi transferaţi la alte instituţii până la sfârşitul lunii iunie.

Şoarecii au atacat în special tavanele şi au ros cablurile de la centrul de corecţie din Wellington, situat într-o zonă rurală, informează AFP, citată de Agerpres.

"Sănătatea, siguranţa şi bunăstarea personalului şi a deţinuţilor sunt prioritatea noastră principală, deci este important să acţionăm cât mai repede posibil pentru a efectua lucrările de reabilitare", a declarat într-un comunicat Peter Severin, comisarul responsabil cu serviciile corecţionale în New South Wales.

De câteva luni estul Australiei este victima unei invazii de şoareci care atacă casele şi devorează recoltele. Această invazie este ultimul dezastru care i-a lovit pe fermierii australieni, după ani de secetă, luni de incendii forestiere devastatoare la sfârşitul anului 2019 şi inundaţiile care le-au urmat. Rozătoarele au apărut în octombrie, în urma unei recolte excepţionale, după cea mai gravă secetă înregistrată vreodată.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri