Sute de pasageri sunt blocați pe un vas de croazieră din cauza unei ciuperci descoperite pe navă

Data publicării:
Viking Orion
Pe navele de croazieră există camere de închisoare și morgă. Superstițiile legate de puntea cu numărul 13. FOTO: Profimedia Images

Sute de pasageri sunt blocați pe un vas de croazieră în largul coastelor australiene din cauza unei ciuperci descoperite pe navă. Navei Viking Orion i s-a refuzat permisiunea de a acosta în portul Adelaide, informează BBC.

Departamentul de pescuit al Australiei a anunțat că ciuperca este „potențial dăunătoare". Pentru a intra în țară, nava trebuie curățată, astfel fiind evitat „transportul de organisme marine dăunătoare" în apele australiene. „Scafandrii profesioniști au fost angajați direct de către linia/agentul navei pentru a curăța corpul navei în timp ce se afla la ancoră în afara apelor australiene", au precizat reprezentanții departamentului.

De asemenea, navei i-ar fi fost refuzată permisiunea de a acosta la Christchurch, Dunedin și Hobart. Un pasager a scris pe Twitter că peste 800 de pasageri au rămas la bord, mulți dintre ei fiind „supărați și furioși" din cauza „neglijenței" companiei.

Nava cu 14 punți și 930 de persoane, care a fost construită în 2018, a ancorat la aproximativ 27 km de coastă.

Operatorul Viking a anunțat că acest incident a făcut ca nava să „rateze mai multe opriri pe acest traseu". Compania a prezentat scuze călătorilor și a anunțat că va oferi despăgubiri.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri