Sute de răniți în Spania, după ce o platformă s-a prăbușit în timpul unui festival

Data publicării:
festival

Peste 250 de persoane au fost rănite, cinci dintre acestea grav, după prăbuşirea, în noaptea de duminică spre luni, a unei platforme în timpul unui festival de muzică desfăşurat la Vigo (nord-vestul Spaniei), au informat autorităţile locale, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


„În acest moment, 266 de pacienţi primesc îngrijiri medicale. Cea mai mare parte au suferit răni uşoare, contuzii'', dar „avem cinci spitalizări cu fracturi sau traumatisme craniene'', a declarat la un post de radio local Jesus Vazquez Almuina, responsabil în domeniul sănătăţii din regiunea Galicia, unde este situat oraşul Vigo.

Platforma din lemn cu o lungime de 30 de metri şi o lăţime de 10 metri, situată pe marginea apei, pe care se aflau spectatorii unui concert rap desfăşurat în cadrul festivalului O Marisquino, s-a prăbuşit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, a precizat pentru presă primarul din Vigo, Abel Caballero.

„Cauzele urmează să fie stabilite. După toate indiciile, nu au fost persoane prinse dedesubt'', a adăugat acesta.

Martorii au povestit presei spaniole că au reuşit cu dificultate să se elibereze dintre resturile platformei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri