Sute de studenţi saudiţi din aviaţia militară americană, opriţi la sol după atacul din Florida provocat de un militar saudit

Data actualizării: Data publicării:
baza aeriana florida

Peste 300 de studenți saudiţi din aviația militară americană au fost opriţi la sol ca parte a unui „repaus de siguranță” după ce un locotenent al Forțelor Aeriene Saudite a ucis trei persoane săptămâna trecută la o bază a Marinei SUA din Florida, au declarat oficiali americani pentru Reuters.

"Un repaus de siguranță și o pauză operațională au început luni pentru studenții de aviaţie din Arabia Saudită", a declarat locotenentul Andriana Genualdi, o purtătoare de cuvânt a Marinei SUA.

Un alt oficial al Marinei a declarat că oprirea lor la sol a fost de a ajuta studenții saudiți să se pregătească pentru o eventuală reluare a antrenamentului, iar măsuri similare ar fi fost luate dacă un astfel de incident ar fi avut loc într-o escadrilă militară americană.

O purtătoare de cuvânt a Forțelor Aeriene a declarat pentru Reuters că un număr nespecificat de studenți din Arabia Saudită au încetat să mai zboare.

„Având în vedere evenimentele traumatice, considerăm că este cel mai bine să-i împiedicăm pe studenții Forţelor Aeriene Saudite din programul de zbor pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Ne asigurăm că studenții noștri saudiți au acces la resursele disponibile pentru a-i ajuta să facă față acestor circumstanțe. Securitatea și bunăstarea tuturor echipelor noastre aeriene sunt o prioritate”, a adăugat aceasta.

Armata Genualdi a declarat că măsura a inclus trei facilități militare diferite: Naval Air Station Pensacola, Naval Air Station Whiting Field și Naval Air Station Mayport, toate din Florida. Acțiunea Forțelor Aeriene este aplicată bazelor suplimentare din SUA.

Genualdi a adăugat că, deși nu se știe când studenţii saudiți vor avea voie să zboare din nou, pregătirea lor va fi reluată în curând. Ea a adăugat că pregătirea pentru aviație a fost reluată pentru studenții din alte țări.

În prezent există aproximativ 850 de studenți saudiți veniţi în Statele Unite pentru pregătire militară.

Redactare G.M.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri