Taiwan spune că nu-și permite să cumpere noile elicoptere anti-submarin din SUA pentru că sunt prea scumpe

Data publicării:
170424-N-BL637-099 PHILIPPINE SEA (April 24, 2017) An MH-60R Sea Hawk from the Helicopter Maritime Strike Squadron (HSM) 78 “Blue Hawks” fires chaff flares during a training exercise near the aircraft carrier USS Carl Vinson (CVN 70). U.S. Navy aircraft c
Taiwan intenționa să cumpere 12 elicoptere MH-60R. Foto: Profimedia Images

Taiwan a anunțat joi că a abandonat planul de a cumpăra noi elicoptere anti-submarin din Statele Unite, spunând că sunt prea scumpe, potrivit Reuters.

Taiwanul anunțase anterior că intenționează să cumpere 12 elicoptere antisubmarin MH-60R, fabricate de Lockheed Martin, însă presa națională a scris că Statele Unite au respins vânzarea.

Întrebat în parlament despre achiziționarea de noi arme americane de către Taiwan, ministrul Apărării Chiu Kuo-cheng a menționat că în cazul elicopterelor prețul este prea mare.

„Prețul este prea mare, dincolo de capacitatea țării noastre”, a spus el.

Alte două achiziții de armament au fost, de asemenea, amânate - sisteme de artilerie cu obuzier autopropulsat M109A6 și rachete antiaeriene mobile Stinger. 

Rachetele Stinger sunt la mare căutare în Ucraina, unde au fost folosite împotriva aeronavelor rusești, dar livrările americane s-au redus și există obstacole semnificative în producerea mai multor astfel de arme.

Chiu a spus că a fost semnat deja contractul pentru Stingers și a fost făcute plăți în avans, motiv pentru care vor presa Statele Unite să le livreze.

„Nu vedem vânzările de arme ca pe o chestiune neînsemnată și avem planuri de rezervă”, a adăugat el, fără a detalia.

Taiwanul spune că Statele Unite i-au oferit alternative la M109A6, inclusiv lansatoare de rachete HIMARS. Ministrul apărării din Taiwan a spus că încă sunt discuții în acest sens.

Taiwan, revendicat de China ca fiind propriul său teritoriu, întreprinde un program de modernizare militară pentru a-și îmbunătăți capacitățile de a respinge un atac, inclusiv cu arme de precizie precum rachetele.

Președintele Tsai Ing-wen a susținut conceptul de „război asimetric”, care implică dezvoltarea unor arme de înaltă tehnologie, extrem de mobile, care sunt greu de distrus și pot oferi atacuri de precizie.

Oficialii americani au împins Taiwanul să-și modernizeze armata, astfel încât să poată deveni greu de atacat de China.

China și-a intensificat propria modernizare militară și presiunea împotriva Taiwanului, încercând să forțeze insula guvernată democratic să accepte conducerea Beijingului.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri