Taiwanul a fost zguduit de 28 de cutremure în patru ore și jumătate

Data publicării:
Hartă a Taiwanului și coastei Chinei
Ilustrație: Profimedia Images

Taiwanul a înregistrat, miercuri, 28 de cutremure pe o perioadă de patru ore și jumătate. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,2 grade pe o scară locală de maximum 7 grade, conform informațiilor furnizate de Central Bureau of Meteorology of Taiwan (OCMT).

Presa locală a informat că seismele nu s-au soldat nici cu victime, nici cu avarii semnificative. 

Primul şi cel mai puternic dintre seisme s-a produs miercuri dimineaţă la 06:52, ora locală, cu o magnitudine de 5,2 grade dintr-un total de 7, la o adâncime de 5,9 kilometri şi având epicentrul situat la 5,1 kilometri sud-vest de localitatea taiwaneză Hualien. Potrivit departamentului de seismologie al OCMT, citat de Agerpres, alte două dintre cutremurele înregistrate au fost de 5 grade şi s-au produs la 06:59 şi respectiv 07:45 ora locală.

În total, 28 de cutremure s-au înregistrat pe o rază de 19,4 kilometri distanţă de localitatea taiwaneză Hualien. Ultimul dintre cutremurele înregistrate pe site-ul OCMT a avut loc la ora locală 11:23  şi a avut o intensitate de 2,9 grade.

Citat de agenţia taiwaneză de ştiri CNA, Chen Guochang, de la departamentul seismologic al OCMT, a asigurat că actualele cutremure sunt replici ale seismelor produse în zilele de 7 şi 8 iulie, şi nu a respins posibilitatea ca şi alte seisme să aibă loc săptămâna viitoare. Taiwanul se află la confluenţa plăcilor tectonice filipineză şi euroasiatică, prin urmare seismele sunt frecvente în această ţară.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri