Talibanii le cer americanilor să păstreze o prezență diplomatică la Kabul și după 31 august

Data publicării:
U.S. Defense Secretary James Mattis Visits The Regional Middle East
Kabulul văzut dintr-un elicopter al armatei SUA. Imagine de arhivă. Foto: Getty Images

Talibanii le-au cerut Statelor Unite să păstreze o prezenţă diplomatică în Afganistan și după încheierea retragerii trupelor americane, prevăzută pentru 31 august, dar Washingtonul nu a luat o decizie deocamdată, au afirmat vineri oficialităţi americane.

Potrivit responsabililor americani respectivi, liderii mişcării islamiste care a preluat puterea la Kabul la jumătatea lunii august vor ca şi alte ţări să-şi menţină deschise ambasadele după 31 august.

SUA şi-au abandonat ambasada pentru a-şi retrage ultimii diplomaţi, care încă nu au fost evacuaţi la aeroportul din Kabul, securizat de armata americană.

Însă militarii americani vor pleca definitiv marţi şi astfel nu vor mai fi în măsură să asigure securitatea eventualilor diplomaţi cărora preşedintele Joe Biden le-ar cere să rămână în Afganistan.

Dezbaterea pe acest subiect este în desfăşurare în interiorul administraţiei Biden, au spus oficialităţile citate, care au precizat că prioritatea o reprezintă securitatea funcţionarilor americani, potrivit AFP, citată de Agerpres.

O decizie ar putea fi anunţată la începutul săptămânii viitoare, chiar înaintea încheierii retragerii trupelor americane din Afganistan.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri