Tânăr mutilat de un polițist, în timpul protestelor din Paris. Medicii i-au îndepărtat un testicul

Data publicării:
Demonstration Against Pension Reform - Paris, France - 19 Jan 2023
Foto: Profimedia Images

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a pierdut un testicul în urma unei lovituri cu bastonul de cauciuc care i-a fost aplicată de un poliţist în timpul manifestaţiei desfăşurate joi la Paris împotriva reformei sistemului de pensii, relatează duminică agenţiile AFP şi EFE.

Imagini distribuite pe reţelele de socializare arată un poliţist lovind cu bastonul de cauciuc între picioare un bărbat căzut la pământ şi care ţinea în mână un aparat foto. Transportat la spital, medicii au fost nevoiţi să-i îndepărteze acestuia un testicul în urma loviturii primite.

Tânărul, un inginer cu dublă cetăţenie, franceză şi spaniolă, va formula plângere penală pentru "violenţe voluntare care au cauzat mutilarea", a declarat avocata sa.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a cerut o "investigaţie clară" asupra acestui incident, adăugând însă că trebuie "înţelese condiţiile în care a a fost realizată această intervenţie" a poliţiei, scrie Agerpres.

Faptele s-au produs "într-un context de violenţă extremă în cadrul unei manevre a poliţiei pentru interpelarea indivizilor violenţei", s-a scuzat poliţia într-o declaraţie, adăugând că a fost deschisă o anchetă internă.

În timpul protestelor "vestelor galbene" care au avut loc în Franţa în anii 2019-2020, zeci de manifestanţi şi-au pierdut o mână sau un ochi în urma folosirii de către poliţie a grenadelor lacrimogene prevăzute cu o încărcătură explozivă şi a lansatoarelor de gloanţe de cauciuc ''flash-ball''.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri