Țara care a avut doar un caz de COVID în toată pandemia se pregătește pentru primul val după ce a fost vizitată de un turist infectat

Data actualizării: Data publicării:
insulele cook
Insulele Cook FOTO: Getty Images

Insulele Cook, mica țară insulară din Pacificul de Sud care a înregistrat doar un caz de Covid-19 în toată pandemia, se pregătește acum pentru primul val de infectări după ce a fost vizitată de un turist infectat, a declarat prim-ministrul Mark Brown.

Turistul din Noua Zeelandă a petrecut opt ​​zile în comunitate, fiind testat pozitiv pentru Omicron la întoarcerea acasă, săptămâna trecută, a spus premierul Brown într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a guvernului, relatează CNN.

Este posibil ca persoana să fi fost infecțioasă în timp ce se afla aici și, mai mult, este posibil ca virusul să fie prezent în comunitatea noastră”, a spus el. Premierul a mai spus că, cel mai probabil, există deja o transmitere comunitară, dar, datorită ratei ridicate de vaccinare, oamenii ar putea să aibă forme ușoare de COVID și nu își dau seama că sunt infectați.

Potrivit datelor oficiale, 99,6% dintre cei aproximativ 17.000 de cetățeni ai națiunii cu vârsta de peste 12 ani au primit câte două doze de vaccin.

Insulele Cook au reluat călătoriile în și dinspre Noua Zeelandă, fără carantină, în urmă cu o lună, după ce a fost izolată de la început pandemiei, adică începutul anului 2020.

În decembrie, țara a raportat un caz de Covid-19 la o persoană aflată în carantină după sosirea cu un zbor de repatriere. Această persoană, însă, nu a intrat în contact cu nimeni atâta timp cât a fost bolnavă. „Faptul că avem un procent mare de vaccinați ne oferă o protecție substanțială împotriva cazurilor grave”, a mai spus premierul Brown.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri