Țara care începe 2021 cu un nou lockdown din cauza răspândirii accelerate a noii tulpini de coronavirus

Data publicării:
Femeie cu mască în casă în carantină
Cehii care intră în carantină vor primi bani de la stat Foto: Getty Images

Scoția urmează să intre într-un nou lockdown începând de la miezul nopții și până la sfârșitul lunii ianuarie, a anunțat șefa executivului scoțian, luni, conform BBC. Nicola Sturgeon a anunțat măsura, luni, în contextul în care noua tulpină a Covid-19 se răspândește necontrolat pe tot teritoriul Regatului Unit, iar presiunea este din ce în ce mai mare pe sistemul sanitar britanic.

Sturgeon spune că în absența unor astfel de măsuri dure, spitalele ar urma să își depășească capacitatea în următoarele trei sau patru săptămâni.

Conform noilor restricții, oamenii nu vor mai putea să își părăsească locuințele fără un motiv întemeiat, iar în toate cazurile în care va fi posibil se va trece din nou la munca de acasă. Bisericile vor fi închise, activitățile sportive realizate în grupuri vor fi și ele interzise, iar școlile vor trece în regim exclusiv online din nou. Regulile se vor aplica pe tot teritoriul Scoției până la sfârșitul lunii ianuarie, cel puțin.

Scoția se confruntă, la fel ca restul Regatului Unit, cu un număr crescut de cazuri de Covid-19 din cauza noii tulpini a virusului. În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare în Scoția a fost de aproximativ 15%.

Sturgeon a declarat că situația actuală este cea mai îngrijorătoare de la începutul pandemiei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri