Franța va interzice definitiv mașinile cu motor diesel sau pe benzină

Data actualizării: Data publicării:
PAris, franta
Foto: Shutterstock/Copyrigh By Augustin Lazaroiu

Franța va interzice complet circulația mașinilor cu motor diesel sau pe benzină, până în 2040, a anunțat Nicolas Hulot, noul ministru al Mediului, relatează The Telegraph. Măsura a fost anunțată în cadru unei conferințe de presă și face parte din planul lui Emmanuel Macron pentru reducerea drastică a emisiilor de carbon până în 2050.

PAris, franta
Foto: Shutterstock/Copyright By Augustin Lazaroiu

Ministrul Mediului a anunțat că proprietarii mașinilor care rulează cu benzină sau diesel vor primi subvenții de la stat pentru a-și achiziționa automobile care nu poluează. "Pentru mine, este o veritabilă revoluție", a declarat Hulot. El a dat exemplul companiei Volvo, care a anunțat miercuri că va fabrica începând cu 2019 doar mașini hibrid sau electrice, devenind astfel prima companie de automobile care renunță la mașinile clasice.

Franța nu este singura țară europeană care plănuiește să interzică circulația mașinilor pe benzină sau diesel. Germania și India au anunțat că, până în 2030, își propun să aibă pe străzi doar automobile electrice. Iar Olanda și Norvegia vor să ajungă la această performanță până în 2025.

Minstrul francez al Mediului a mai precizat și că Franța își va reduce la zero producția de energie cu ajutorul cărbunelui, până în 2022, și să scadă producția energiei nucleare de la 75% la 50%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri