Țara în care oamenii s-au dus luni la muncă și au aflat că e zi liberă. Care a fost motivul

Data publicării:
persoana care se relaxeaza
Parlamentul din Letonia s-a reunit la miezul nopţii pentru a declara o zi de sărbătoare. FOTO: Shutterstock

Letonii s-au trezit pentru a merge la muncă luni dimineaţă, însă pentru a constata că nu mai era nevoie. Parlamentul s-a reunit la miezul nopţii pentru a declara o zi de sărbătoare, după ce echipa naţională de hochei pe gheaţă a obţinut cel mai bun rezultat la campionatul mondial, medalia de bronz, notează The Guardian, citată de News.ro.

Letonia, unde hocheiul este extrem de popular, a găzduit campionatul mondial masculin împreună cu Finlanda, iar victoria cu 4-3 în prelungiri în faţa Statelor Unite, pentru medalia de bronz de duminică, a fost primită cu urale şi mare bucurie.

Un avion care aducea echipa acasă din Finlanda a zburat luni la joasă altitudine deasupra centrului capitalei Riga pentru a saluta miile de fani care se adunaseră pentru a întâmpina echipa.

Duminică, la miezul nopţii, membrii parlamentului, care purtau tricouri roşii şi albe ale echipei naţionale, s-au reunit pentru o sesiune de 10 minute pentru a declara în unanimitate sărbătoarea.

Aceasta a fost „pentru a consolida succesul semnificativ al sportivilor letoni în memoria socială a societăţii”, potrivit iniţiatorilor proiectului de lege.

Proiectul de lege a fost prezentat de o deputată zâmbitoare, cu faţa pictată în culorile drapelului naţional. Un altul a chicotit în timp ce încerca să citească numele parlamentarilor absenţi, în hohotele de râs ale multora din sală. Toţi cei prezenţi au fost ovaţionaţi după votul final.

Dar, la ivirea zorilor, a existat confuzie cu privire la cine lucra şi cine nu. Audierile la tribunal au fost anulate, şcolile şi universităţile au fost închise, dar examenele naţionale pentru elevii de liceu au continuat, cu personalul plătit la tarifele de vacanţă. Mai multe spitale au ales să rămână deschise pentru a onora programările medicilor.

Întreprinderile s-au aflat într-o oarecare dezordine, iar Aigars Rostovskis, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Letonia, a declarat pentru postul public de televiziune LSM: „Va fi haos pentru mulţi”.

Canada a câştigat medalia de aur, cel de-al 28-lea titlu mondial al echipei, un record, învingând duminică Germania cu 5-2.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri