Țara pe care pandemia de coronavirus a băgat-o în cea mai gravă criză din toată istoria ei. A doua mare lovitură din 2020

Data publicării:
coronavirus iran
FOTO: Profimedia Images

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat în cadrul unei intervenții televizate din cursul zilei de duminică că 2020 a fost cel mai dur an din istoria națiunii, din cauza sancțiunilor americane și a răspândirii coronavirusului.

„Din cauza atacului economic al inamicului și a pandemiei de coronavirus, anul acesta este cel mai dificil din istoria țării noastre”, a spus Rouhani în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu cabinetului său, potrivit CNN.

„De 140 de ani nu ne-am mai confruntat cu o astfel de boală”, a adăugat Rouhani.

Cazurile confirmate de coronavirus din Iran au depășit cifra de 220.000, iar numărul de decese a sărit de 10.000 săptămâna trecută, potrivit datelor furnizate de Ministerul iranian pentru Sănătate.

Măștile vor deveni obligatorii în Iran. Rouhani a spus că măsura se va introduce săptămâna aceasta în cele mai afectate zone ale țării.

În ciuda scăderii numărului de cazuri raportate în aprilie, infecțiile au început să crească din nou în Iran în lunile mai și iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri