Tatăl copilei din Rusia care a făcut un desen anti-război la școală a fugit din arest înainte de condamnare

Data actualizării: Data publicării:
sarma ghimpata inchisoare rusia
Foto: Getty Images

ACTUALIZARE Tatăl copilei din Rusia care a făcut la școală un desen anti-război, condamnat marți la 2 ani de închisoare, a fugit din arest noaptea trecută pentru a scăpa de pedeapsă, au anunţat autorităţile, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Tribunalul din Efremov, localitate situată la 300 km sud de Moscova, a anunţat că inculpatul Aleksei Moskaliov, plasat în arest la domiciliu din luna martie, a dispărut. „Verdictul a fost citit în absenţa inculpatului, întrucât acesta a dispărut şi nu s-a prezentat la audiere”, a declarat responsabila pentru comunicare a tribunalului, Elena Mihailovskaia.

Cu puţin timp înainte, curtea a hotărât că Moskaliov (54 de ani), vinovat că a „discreditat” forţele armate ruse, este condamnat la doi ani de închisoare, adică la pedeapsa cerută cu o zi în urmă de procuror.

Moskaliov, care îşi creşte singur fiica, se afla în arest la domiciliu de la 1 martie. „El a fugit noaptea trecută”, a adăugat şi Olga Diaciuk, responsabilă a serviciului de presă al tribunalului, potrivit unei înregistrări video, preluată de mai multe media ruse.

Știrea inițială

Un rus care a fost investigat de poliție după ce fiica sa în vârstă de 12 ani a făcut la școală un desen anti-război, în care rușii bombardează o familie din Ucraina, a fost condamnat la doi ani de închisoare, potrivit unui grup pentru drepturile omului, relateză The Guardian.

Alexei Moskalyov, un părinte singur din orașul Yefremov, aflat la aproximativ 250 de km la sud de Moscova, a fost condamnat marți pentru discreditarea forțelor armate, a transmis grupul pentru drepturile omului OVD-Info. El a fost separat de fiica sa, Maria, după ce a fost plasat în arest la domiciliu, iar eleva a fost dusă într-un adăpost de stat.

Moskalyov a fost condamnat pentru comentariile pe care le postase online despre războiul din Ucraina, relatează Reuters. El a fost investigat în aprilie anul trecut, când fiica sa, Maria, elevă în clasa a șasea, a refuzat să participe la o oră de patriotism la școala ei și a făcut în schimb mai multe desene în care se trăgeau rachete către o familie de ucraineni și un altul în care scria „Glorie Ucrainei!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oficialii școlii au chemat atunci poliția, care a interogat-o pe fată și i-au amenințat tatăl. Moskalyov a fost ulterior amendat cu aproximativ 350 de lire sterline pentru o postare online în care i-a numit pe soldații ruși „violatori”. Remarcile au venit după dezvăluirile despre presupusele crime de război comise împotriva civililor la Bucha, în Ucraina.

Cazul a stârnit proteste în rândul activiștilor ruși pentru drepturile omului și a declanșat o campanie online de reunire a tatălui și a fiicei, în timp ce reprezentanții grupului pentru drepturile omului îl consideră pe Moskalyov un prizonier politic.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri