Temutul terorist Carlos Șacalul este scos din închisoare pentru a fi adus în fața justiției

Data publicării:
The Jackal
Carlos Șacalul, într-o fotografie din 1975 Foto: Gulliver/GettyImages

Teroristul venezuelean supranumit Carlos Șacalul, pe numele său adevărat Ilici Ramirez Sanchez, este judecat începând de luni, la Paris, într-un nou dosar în care faptele au fost comise în urmă cu mai bine de 40 de ani.

The Jackal
Carlos Șacalul, într-o fotografie din 1975 Foto: Gulliver/GettyImages

Este vorba despre atacul cu grenadă din 1974 asupra unui complex comercial din cartierul Saint-Germain, soldat cu doi morți și 34 de răniți, relatează Agerpres.

În vârstă de 67 de ani, Carlos Șacalul se află în închisoare, el executând deja două condamnări anterioare cu detenția pe viață, pronunțate pentru implicarea într-o serie de atacuri cu bombă soldate cu 11 morți, comise între 1982 și 1983, dar și pentru uciderea a doi agenți de poliție francezi și a unui informator libanez, în 1975.

Carlos Șacalul a fost cel mai căutat fugar din lume în timpul Războiului Rece, când a orchestrat mai multe atacuri asupra unor ținte occidentale de nivel înalt. Poate cel mai răsunător caz este luarea de ostatici - soldată cu morți -, în 1975, la sediul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) din Viena.

Teroristul a fost arestat în Sudan în 1994, iar de atunci se află în detenție în Franța.

Carlos Șacalul va fi judecat timp de trei săptămâni la Paris în acest nou proces. El va compărea în faţa unei instanțe special formate pentru a judeca acest atentat petrecut în urmă 43 de ani, cel mai vechi care îi este imputat de justiția franceză și ultimul pentru care este inculpat în Franța.

La 15 septembrie 1974, două persoane au fost ucise și alte 34 rănite în explozia unei grenade lansate în incinta fostei Drugstore Publicis, o galerie comercială din inima Parisului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri