The New York Times a obținut dovezi că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria

Data publicării:
bombardament rusi siria - captura NYT

The New York Times a obținut mii de înregistrări ale forțelor aeriene ruse care, coroborate cu alte dovezi, arată pentru prima dată că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria.

Jurnaliștii au făcut o investigație și au reconstituit o zi de lovituri aeriene folosind probe video, jurnale de zbor, relatări ale martorilor oculari, postări social media, dar mai ales mii de comunicații radio - niciodată date publicității până acum - din rândul forțelor aeriene ruse. Jurnaliștii și-au petrecut săptămâni întregi încercând să le descifreze limbajul codificat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bombardamentele pe care le-au documentat jurnaliștii americani au avut loc în 5 și 6 mai anul acesta. Patru spitale au fost bombardate în numai 12 ore, iar piloții ruși nu sunt străini de aceste acțiuni, arată ancheta jurnaliștilor. 

 Rusia a fost acuzată însă în repetate rânduri că atacă sistematic spitalele și clinicile din zonele aflate sub controlul rebelilor ca parte a strategiei sale de a asigura victoria președintelui Bashar al-Assad în războiul care durează deja de opt ani. Organizația Medici pentru Drepturile Omului, care monitorizează atacurile asupra personalului medical din Siria, a înregistrat cel puțin 583 de astfel de atacuri începând din 2011. Dintre acestea, 266 s-au petrecut din septembrie 2015, de când Rusia a intervenit în Siria. În jur 900 de cadre medicale au murit în cei opt ani de război.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri