Tinerii români care vor primi bilete gratuite de tren pentru a călători în 30 de țări din Europa

Data publicării:
calatori
Foto: Shutterstock

Comisia Europeană face primii pași spre implementarea programului prin intermediul căruia între 20.000 și 30.000 de tineri din Uniunea Europeană vor primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care împlinesc 18 ani, pentru a călători timp de o lună în 30 de țări europene. Potrivit Euronews, Bruxelles-ul a pus deoparte 12 milioane de euro pentru acest program, de care vor putea beneficia inclusiv tinerii români.

calatori
Foto: Shutterstock

Comisia urmează să definitiveze și modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, în valoare de până la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri să își lărgească orizonturile și să capete o idee mai clară despre tradițiile, cultura și obiceiurile altor state. 

„Educația nu este doar ceea ce învățăm în sala de clasă, dar și ceea ce descoperim despre culturile și tradițiile celorlalte țări”, a declarat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport.

Cu ajutorul biletului oferit de Uniunea Europeană, tinerii vor putea călători timp de o lună prin Europa, iar biletul este valabil inclusiv pentru modalități alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru.

Primii beneficiari ai programului vor putea călători cu biletul Interrail gratuit chiar din această vară. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri