Tir masiv de rachete, din Gaza spre Israel. Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene

Data actualizării: Data publicării:
Operations At Hatzerim Air Base
Foto: GettyImages

Aproximativ 90 de rachete au fost lansate sâmbătă din Gaza spre Israel, sistemul de apărare Iron Dome interceptând câteva zeci dintre ele, iar armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene, scrie haartez.com.

avion f-15 israel_GettyImages-2658122
Foto: GettyImages

Descris ca un „baraj masiv de rachete”, israelienii au răspuns atacului, iar un palestinian din Gaza în vârstă de 22 de ani a fost ucis.

Aproximativ 90 de rachete au fost lansate spre sudul şi centrul Israelului, sâmbătă dimineaţă, iar câteva zeci dintre ele au fost interceptate, a confirmat un oficial militar israelian. 

El a precizat că Gaza a fost atacată drept răspuns. În urmă cu o zi, patru palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene, după ce trăgători de elită din Gaza au rănit doi soldaţi.

Times of Israel scrie că un adolescent israelian a fost rănit în timp ce se îndrepta spre adăpost, iar palestinienii spun că patru persoane au fost rănite în partea de nord a Fâşiei.

Citiți și:  Ce fel de coaliție va conduce Israelul și care sunt planurile cu palestinienii? Interviu cu David Saranga, ambasadorul Israelului la București

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care este şi ministru al Apărării, urmează să participe la consultări cu liderii Forţelor Armate Israeliene în Tel Aviv.

Mai multe evenimente sportive au fost anulate şi câteva atracţii turistice închise, imediat ce sirenele au început să sune în Aşkelon, Sderot şi comunităţi din regiunea Eşkol.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri