"Toamna falsă" creează confuzie. În Franța și Spania unde sunt 24 de grade, oamenii umblă în pantaloni scurți și pardesiu

Data actualizării: Data publicării:
oameni pe strada la paris
Mai multe regiuni din Franța și Spania se confruntă cu un sfârșit de octombrie neobișnuit de cald. FOTO: Profimedia Images

Mai multe regiuni din Franța și Spania se confruntă cu un sfârșit de octombrie neobișnuit de cald. Franța a înregistrat temperaturi cu cinci până la șase grade peste normalul perioadei în ultimele 10 zile. Pe Riviera Franceză, apa are 20 – 21 de grade Celsius. Climatologii spun că este o consecință a schimbărilor climatice, scrie BBC.

"Anul acesta este excepțional. La sfârșitul lunii octombrie se răcea în mod normal și până la 1 noiembrie, de obicei ploua", a declarat Rose-Marie Martini pentru Reuters, în timp ce se bronza pe plaja din Nisa.

Milioane de oameni îngrijorați de creșterea prețurilor la combustibili din Europa nu vor trebui să pornească încălzirea în case. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un semn al schimbării modelelor meteorologice după o vară care a cunoscut căldură extremă în Europa, cu incendii devastatoare și perioade de secetă.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente și mai intense și durează mai mult, din cauza schimbărilor climatice induse de om. Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 °C de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile.

ONU a avertizat că "nu există nicio propunere credibilă" pentru a menține creșterea temperaturilor globale sub pragul cheie de 1,5C.

În următoarele câteva zile, meteorologii anunță o maximă zilnică de aproximativ 24 de grade Celsius în Nisa. La fel și în Malaga, în sudul Spaniei. Franța a înregistrat temperaturi cu cinci până la șase grade peste normalul perioadei în ultimele 10 zile.

Françoise Vimeux, climatolog la Institutul Național de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă din Franța, a spus că este "foarte probabil" ca vremea mult prea caldă să fie pusă pe seama schimbărilor climatice.

Un jurnalist francez a scris că oamenii din Paris sunt confuzi pentru că nu știu cum să se îmbrace când ies din casă. "Tocmai am trecut pe lângă cineva în pantaloni scurți și pardesiu", a scris el pe Twitter.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri