Topul antisemitismului | Bucureștiul, locul 3 în lume din cauza postărilor online

Data publicării:
shutterstock_742028539
Foto: Shutterstock

Ministrul israelian pentru Diaspora, Naftali Bennett, a anunțat că a fost pus la punct „cel mai avansat sistem” de monitorizare în timp real a postărilor antisemite pe rețelele de socializare, scrie site-ul publicației The Times of Israel. Oficialul a anunțat și care sunt orașele unde antisemitismul se manifestă cel mai mult pe Facebook și Twitter.

shutterstock_742028539
Foto: Shutterstock

Software-ul, denumit Antisemitism Cyber Monitoring System sau ACMS, este „cel mai avansat sistem din lume pentru monitorizarea antisemitismului în timp real”, a afirmat ministrul într-o declarație.

ACMS urmărește postările antisemite pe social-media și poate detecta cât de mult au fost distribuite, cine le distribuie, și care orașe și țări produc cel mai mult conținut antisemit.

Ca parte a sistemului, personalul care se ocupă de supraveghere va analiza postările antisemite și va anunța companiile de internet pentru a putea fi eliminate.

În prima lună de testare a ACMS, ministrul a precizat că a detectat un număr total de 409.000 de postări antisemite, produse de 30.000 de utilizatori.

Potrivit oficialului israelian, cele trei „orașe antisemite” erau Santiago (capitala statului Chile), Dnepr (Ucraina) și București, România. Orașele din țările occidentale cu cele mai multe postări antisemite erau Paris și Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri