Tot mai multe state cer pasagerilor care zboară din China să prezinte un test Covid negativ

Data actualizării: Data publicării:
Mandatory Covid-19 testing for arrivals from China, Milan Airport, Italy - 29 Dec 2022
Foto: Profimedia Images

Călătorii care se îmbarcă în China cu destinaţia Franţa vor trebui să prezinte un test de COVID -19 negativ la plecare, a anunţat vineri seara guvernul francez, relatează AFP.

Confruntată cu explozia de cazuri de infecţii cu coronavirus în China, Franţa se alătura Italiei şi Spaniei printre ţările europene care impun restricţii, conform Agerpres. Călătorii vor trebui să aducă dovada unui test negativ în ultimele 48 de ore la îmbarcare.

Guvernul britanic va cere de asemenea călătorilor din China să prezinte un test Covid negativ înainte de plecare, a informat vineri presa britanică, după ce Beijingul a ridicat restricţiile anti-coronavirus. Regatul Unit se va alătura, astfel, SUA, Japoniei, Indiei, Taiwanului și Israelului care, confruntate cu explozia de cazuri de infecţii în China, au impus recent restricţii pentru pasagerii care vin din această ţară.

Statele UE încă nu au ajuns la un acord privind o abordare unitară legată de regulile de călătorie. Germania a anunțat vineri că nu vede necesară testarea de rutină, potrivit France24.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri