Tot mai mulţi copii vor fi infectați cu Covid, avertizează epidemiologul american Anthony Fauci

Data actualizării: Data publicării:
copil testat pozitiv cu covid
Tot mai mulţi copii vor fi infectaţi, în contextul creșterii numărului de cazuri cu Omicron, spune Fauci. Foto: Guliver/GettyImages

Epidemiologul amrican Anthony Fauci susține că, inevitabil, tot mai mulţi copii se vor infecta cu Covid, pe măsură ce răspândirea în SUA a variantei Omicron creşte numărul de cazuri. Potrivit acestuia, cel mai bun mod de a preveni îmbolnăvirea copiilor care nu sunt vaccinaţi din cauza vârstei este ca persoanele din jurul lor să fie imunizate anti-COVID-19.

"Se pare că Omicron provoacă o formă mai puţin gravă a bolii, însă volumul crescut al infecţiilor ca urmare a înaltei sale contagiozităţii înseamnă că tot mai mulţi copii vor fi infectaţi", a declarat Fauci, la conferinţa de presă a echipei guvernamentale responsabilă de pandemia de Covid.

Anthony Fauci a subliniat că este posibil ca minorii care suferă de boli subiacente să ajungă la spital. "Este un lucru inevitabil", a explicat el. În acest sens, expertul a precizat că cel mai bun mod de a preveni infectarea copiilor care nu sunt vaccinaţi din cauza vârstei lor este ca persoanele din jurul lor să fie vaccinate anti-COVID-19.

"Când sunt afară şi dacă sunt suficient de mari pentru a tolera masca, protejaţi-i cu o mască sanitară, mai ales în locurile foarte aglomerate", a recomandat expertul.

În SUA, autorităţile au dat undă verde vaccinării copiilor din categoria de vârstă 5 - 17 ani, notează EFE, citată de Agerpres. De asemenea, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a recomandat administrarea unei doze de rapel a vaccinului Pfizer copiilor imunodeprimaţi (cu neoplazii, boli autoimune, boli cronice, sub tratament imunosupresor).

Un comitet ştiinţific al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) studiază de miercuri posibilitatea ca toţi minorii cu vârste între 12 şi 15 ani să primească doza de rapel, după ce FDA şi-a dat luni acordul.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri