Transportatorii români și moldoveni din SUA și-au făcut asociație

Data publicării:
Transportatorii români și moldoveni din SUA și-au făcut asociație.
Transportatorii români și moldoveni din SUA și-au făcut asociație. Foto: Ambasada României în SUA/ Facebook

Peste 2.000 de companii de transport și transportatori cu origini românești și moldovenești, care dețin peste 45.000 de camioane, au înființat prima asociație de profil din America de Nord, anunță ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

Romanian Moldovan Trucking Association of North America, sau ROMOTANA, reunește persoane fizice și întreprinderi din domeniul transporturilor și logisticii cu origini românești și moldovenești.

La gala de lansare a asociației, care a avut loc în Washington, D.C., eveniment susținut de Ambasadele României și Republicii Moldova în SUA, au participat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru; congresmenul american Tim Walberg; secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu; Daniel Bischof, director pentru Europa de Est în Departamentul de Stat; James Rosapepe, președintele organizației româno-americane „Alianța” și fost ambasador al SUA în România; Chang Oh-Turkmani, membru în boardul „Alianța”.

De asemenea, au transmis mesaje video de susținere prim ministrul Nicolae Ciucă; Dumitru Alaiba, vicepremier și ministru al dezvoltării economice și digitalizării din Republica Moldova și Ben Toma, președintele de origine română al Camerei Reprezentanților din Statul Arizona, potrivit unui comunicat al Ambasadei România în SUA

Ambasadorul României, Andrei Muraru, s-a declarat impresionat de „numărul mare de afaceri din domeniul transporturilor deținute în SUA de români și moldoveni, dedicați profesiei lor și apreciați pentru munca pe care o fac”.

„Ei reprezintă România și Republica Moldova pe pământ american, având un rol crucial în industria de logistică și transport americană”, a mai spus Muraru.

ROMOTANA este prima asociație comercială dedicată comunității de transportatori cu origini românești și moldovenești din America de Nord, înființată la inițiativa a trei persoane: Marcel Șomfelean, Nicolai Ianoș și Nicolae Corobca.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri