Trei jurnaliste au fost arestate în Iran. De la începutul protestelor, aproape 80 de reprezentanți mass-media au fost reținuți

Data publicării:
protest iran
Crește numărul jurnaliștilor arestați în Iran. Foto: Profimedia Images

Trei jurnaliste au fost arestate în ultimele două zile în Iran. Autoritățile nu au dat detalii despre motivul reținerii, dar presa scrie că acestea au fost deja transferate la închisoarea Evin din Teheran, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"În ultimele 48 de ore, cel puţin trei jurnaliste - Melika Hashemi, Saideh Shafiei et Mehrnoush Zarei - au fost arestate", a anunţat Asociaţia Jurnaliştilor din Iran, într-un comunicat.

Nu a fost oferit niciun detaliu despre motivele reţinerii acestor jurnaliste, care lucrează pentru ziare şi o agenţie de presă.

Cotidianul reformator Etemad a precizat că jurnalistele au fost transferate în închisoarea Evin din Teheran.

Ziarul evaluează la 79 numărul jurnaliştilor arestaţi de la începutul manifestaţiilor în ţară în urmă cu patru luni.

La sfârşitul lunii octombrie, peste 300 de jurnalişti şi fotojurnalişti iranieni au criticat într-o scrisoare deschisă autorităţile pentru că le-au "arestat confraţi şi pentru că îi privează de drepturi", în special de "accesul la avocaţi".

Conform autorităţilor, sute de persoane, printre care membri ai forţelor de securitate, au murit în contextul manifestaţiilor care au loc de la moartea tinerei Mahsa Amini, de 22 de ani, din septembrie an ul trecut, în urma arestării sale de către poliţia moravurilor pentru o presupusă încălcare a codului vestimentar pentru femei.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri