Video Trei leoparzi au scăpat de la o grădină zoologică din China, iar unul e încă liber. Populația a aflat abia după o săptămână

Data publicării:
leopard china
Sursa foto: Captură video CGTN/YouTube

Un leopard rămâne în libertate lângă unul dintre cele mai mari orașe din China, după ce trei feline au scăpat de la o grădină zoologică pe 1 mai, în timpul sărbătorii de Ziua muncii, informează CNN. Conducerea Parcului Safari Hangzhou a anunțat "evadarea" abia la o săptămână, după ce oamenii văzuseră animalele.

Locuitorii din apropierea parcului safari au văzut leoparzii săptămâna trecută și au raportat prezența lor, potrivit autorităților locale din districtul Fuyang.

O filmare a unei camere de supraveghere, postată pe internet, arată un leopard care se plimbă prin zona rezidențială Jinyuan Villa, aflată la vest de grădina zoologică.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

La fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție, iar doi dintre leoparzi au fost capturați. Acum, autoritățile încearcă să localizeze și să prindă și a treia felină. La căutare participă și localnicii. Animalul este căutat cu patrule și drone.

Conducerea parcului safari a anunțat publicul despre pericol abia la șapte zile după ce leoparzii fuseseră văzuți prima dată de oameni și operațiunea de capturare era deja în desfășurare.

Potrivit publicației de stat The Paper, personalul grădinii zoologice a negat inițial informațiile privind evadarea leoparzilor.

Într-un mesaj transmis sâmbătă, grădina zoologică a transmis că "regretă sincer" că nu a alertat oamenii mai devreme. "Am fost îngrijorați că anunțarea incidentului ar provoca panică". Potrivit mesajului, conducerea a considerată că riscurile erau mici, pentru că leoparzii nu erau animale adulte, dar recunoaște că a fost o greșeală și că "acceptă criticile publicului".

Parcul safari Hangzhou a fost închis după declanșarea unei anchete, iar administratorul a fost reținut de poliție.

Nu se știe exact cum au scăpat leoparzii. În ultimii ani au existat îngrijorări legate de condițiile precare și standardele scăzute de siguranță din grădinile zoologice chineze. Anul trecut, un angajat al Shanghai Wildlife Park a fost ucis de un urs în fața unui grup de oameni care traversa o zonă de safari.

Deschis în 2002, Parcul Safari Hangzhou găzduiește peste 200 de specii, inclusiv urși panda și elefanți. Leoparzii erau ținuți în zona prădătorilor periculoși.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri