Trei rachete au fost trase din Siria spre Israel. Armata israeliană a lansat la rândul său un atac

Data publicării:
profimedia-0768140755
Trei rachete au fost trase din Siria spre Israel. Armata israeliană a lansat la rândul său rachete către zona de unde a venit atacul. Foto: Profimedia Images

Israelul a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică că a lovit Siria ca răspuns la tirurile de rachete către partea anexată a Înălţimilor Golan, după atacuri similare dinspre Liban şi Fâşia Gaza în ultimele zile, informează AFP.

"Artileria loveşte zona Siriei de unde au fost lansate rachete", a spus armata israeliană, indicând că a folosit şi o dronă.

Potrivit armatei, cel puţin o rachetă a fost interceptată de sistemul antiaerian israelian şi două au căzut într-o zonă pustie a Înălţimilor Golan, din care Israel a cucerit şi apoi a anexat o parte aparţinând Siriei în 1967. Aceasta e o regiune strategică, învecinată cu Libanul, în care patrulează soldaţi israelieni, notează Agerpres. 

Reuters informează că, potrivit informaţiilor transmise duminică dimineaţa de postul de televiziunea Al Mayadeen, cu sediul în Liban, gruparea Brigăzilor Al-Quds a revendicat responsabilitatea pentru tirurile de rachete de sâmbătă de pe Înălţimile Golan. 

Aceste atacuri urmează unei escaladări fără precedent din 2006 pe frontul israeliano-libanez. Joi, în jur de 30 de rachete au fost trase din Liban spre Israel, rănind o persoană şi provocând pagube materiale.

Totodată, această nouă izbucnire de violenţă vine după pătrunderea brutală a forţelor israeliene în Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, miercuri, în mijlocul Ramadanului, care a stârnit numeroase condamnări.Veri seara, un atentat cu maşină-bombă la Tel Aviv a costat viaţa unui italian şi rănirea altor şapte persoane, potrivit poliţiei israeliene.

Tot vineri, două surori israeliano-britanice au fost ucise într-un alt atac în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Israelul şi Libanul sunt, din punct de vedere tehnic, în stare de război după mai multe conflicte, iar linia de încetare a focului este controlată de Forţa Interimară a ONU (UNIFIL), desfăşurată în sudul Libanului. 

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri