Trinidad și Tobago desființează afirmația cântăreței Nicky Minaj, care susținea că vaccinul anti-COVID provoacă impotență

Data publicării:
Nicky Minaj în concert
Nicky Minaj în concert. Sursa foto: Stuart C. Wilson / Getty Images for MTV

Ministerul Sănătății din Trinidad și Tobago a respins afirmațiile cântăreței Nicky Minaj, care susținea că vaccinul împotriva COVID-19 provoacă impotență, descriind o situație care s-ar fi petrecut în statul insular, informează The Guardian.

Nicky Minaj a postat în data de 14 septembrie un mesaj pe Tweeter în care scria că un prieten al vărului său din Trinidad și Tobago a devenit impotent după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar ulterior a fost părăsit de viitoarea sa soție.

Oficialii din statul insular au anunțat că situația a fost investigată și nu s-a descoperit niciun caz în care vreun pacient ar fi acuzat asemenea efecte adverse.

"În acest moment, nu există niciun caz de testicule umflate sau efect advers similar raportat în Trinidad, și din câte știm nicăieri în lume", a declarat ministrul Terrence Deyalsingh într-o conferință de presă susținută miercuri.

Deyalsingh a spus că oficialii au pierdut timp cu investigarea acestei supoziții, menționând că "se iau toate în serios toate aceste afirmații". "Din păcate, am pierdut mult timp ieri investigând aceste afirmații false", a spus el.

Afirmația lui Nicky Minaj, criticată dur de specialiști

Nicky Minaj a provocat discuții aprinse după mesajul ei referitor la vaccin.

"Vărul meu din Trinidad nu se va vaccina pentru că prietenul său s-a vaccinat și a devenit impotent. I s-au umflat testiculele", a scris ea. "Prietenul lui urma să se căsătorească în câteva săptămâni, acum nunta a fost anulată".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Minaj i-a încurajat pe cei 22,5 milioane de fani de pe Twitter să se asigure că sunt împăcați cu decizia de a se vaccina, nu să fie constrânși.

Într-o postare anterioară, cântăreața a explicat că nu a participat la Met Gala, întrucât nu este vaccinată. "Dacă mă voi vaccina, nu va fi pentru Met Gala. Va fi după ce consider că am făcut suficiente cercetări. Acum lucrez la asta. Între timp, dragii mei, aveți grijă de voi", a scris Minaj pe Tweeter.

Afirmațiile sale au fost criticate de experți din toată lumea, ea fiind acuzată că răspândește zvonuri false despre vaccinul împotriva COVID-19.

"Ar trebui să se gândească de două ori înainte să răspândească informații care nu au nicio bază", a declarat doctorul Anthony Fauci pentru CNN.

Chris Whitty, Directorul Medical al Marii Britanii, a spus într-o conferință de presă că persoanelor ca Nicky Minaj, care răspândesc informații false despre vaccin, "ar trebui să le fie rușine".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri