Trump a sugerat în glumă că SUA ar trebui să atace Rusia și apoi să dea vina pe China pentru a declanșa un război între cele două state

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Chiar înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, Trump l-a lăudat şi pe preşedintele rus Vladimir Putin şi a calificat drept „genială” decizia lui de a recunoaşte independenţa celor două provincii separatiste din estul Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Donald Trump a glumit sâmbătă într-un discurs susținut în fața unui grup de donatori ai Partidului Republican că SUA ar trebui să „pună steagul Chinei” pe avioane de luptă americane F-22 cu care să bombardeze apoi Rusia „până o ia mama naibii”, pentru a declanșa un război între Beijing și Moscova.

„Iar apoi să spunem 'China a făcut-o!' Apoi ei (ruşii şi chinezii) încep să se lupte între ei, iar noi stăm şi privim”, a adăugat Trump, potrivit publicaţiei The Hill.

În discursul care a durat aproape o oră și jumătate, care a avut loc sâmbătă la New Orleans în prezenţa unor donatori importanţi ai formaţiunii sale politice, fostul preşedinte l-a lăudat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care l-a descris drept un „bărbat cu adevărat dur”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trump l-a criticat însă pe actualul preşedinte american Joe Biden şi a reluat mantra fraudei electorale pusă la cale de Partidul Democrat la precedentele alegeri prezidenţiale din SUA.

Chiar înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, Trump l-a lăudat şi pe preşedintele rus Vladimir Putin şi a calificat drept „genială” decizia lui de a recunoaşte independenţa celor două provincii separatiste din Donbas, estul Ucrainei.

Trump: Putin n-ar fi invadat niciodată Ucraina dacă ar fi fost încă președinte; China va invada Taiwanul

În discursul de sâmbătă, Trump a mai susţinut că Putin n-ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el ar fi fost în continuare preşedintele Statelor Unite, scrie Agerpres. „Eu îl cunoşteam foarte bine pe Putin. El nu ar fi făcut-o. El nu ar fi făcut-o niciodată”, a insistat Trump.

Într-un interviu pentru Fox Business, Trump a spus că el crede că China va invada Taiwanul mai repede decât se crede, scrie The Hill. Ofensiva chinezilor va avea loc mai repede „din cauză că pot să vadă și ei (chinezii) cât de prost sunt conduse Statele Unite”, potrivit lui Trump.

„[Chinezii] văd că liderii noștri sunt incompetenți și, bineînțeles, că o vor face – ăsta e momentul lor”, a adăugat Trump.

Citește și: China anunţă că îşi asumă rolul de mediator în conflictul din Ucraina: „Prietenia cu Rusia este solidă ca o stâncă”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri