Trump i-a zis lui Putin că este „un mare fan” al lui și l-a invitat la un concurs cu „cele mai frumoase femei din lume”

Data publicării:
vladimir putin si donald trump
Donald Trump și Vladimir Putin. Foto: Guliver/Getty Images

Cu câțiva ani înainte de a deveni președinte, Donald Trump i-a spus într-o scrisoare președintelui rus, Vladimir Putin, că „sunt un mare fan al dumneavoastră” și l-a invitat în calitate de oaspete de onoare la concursul Miss Universe.

Comisia de Informații al Senatului a dat publicității marți o serie de scrisori incluse în raportul său privind încercările ruse de a interfera în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, relatează Business Insider.

Între acestea este o scrisoare în care Trump i-a scris lui Putin felicitându-l pentru faptul că a fost desemnat „Persoana Anului 2007” de revista Time. „Vă felicit pentru că ați fost numit Omul Anului de revista Time - cu siguranță, o meritați. După cum probabil ați auzit, sunt un mare fan al dumneavoastră!”, a scris Trump.

Într-o a doua scrisoare din 2013, Trump încearcă să-l convingă pe Putin să participe la concursul Miss Universe de la Moscova, eveniment organizat și deținut de compania lui Trump. Viitorul președinte a spus că evenimentul va fi un „mare tribut adus Moscovei și Rusiei” și a spus că echipa sa a refuzat „multe țări pretendente în favoarea Rusiei”. Apoi i-a cerut lui Putin să participe la eveniment în calitate de „oaspete de onoare” și a sugerat o întâlnire privată cu președintele rus, din motive neprecizate, în zilele dinaintea concursului.

Scrisoarea printată are în partea de jos și un mesaj scris de mână, cu majuscule, în stilul lui Trump, care spune: „CELE MAI FRUMOASE FEMEI DIN LUME!”

Scrisoarea este din data de 26 iunie 2013. La 18 iunie 2013, Trump a postat pe Twitter un mesaj: "Credeți că Putin va merge la concursul Miss UNiverse în noiembrie, la Moscova? Dacă da, va deveni noul meu cel mai bun prieten?"

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Putin nu a participat la concurs, dar a trimis un înalt funcționar al Kremlinului în locul său, potrivit raportului Senatului.

Putin a răspuns la scrisoare și a adăugat și un cadou  - o cutie lăcuită decorativă.

Traducerea neoficială a scrisorii este: „Dragă domnule Trump, aș dori să vă felicit atât pe dvs. cât și pe colegii dvs. pentru organizarea cu succes a concursului Miss Universe de la Moscova. Sper că toți participanții la acest eveniment remarcabil vor merge acasă, cu amintiri minunate despre vizita în capitala Rusiei. Este regretabil că nu am reușit să avem o întâlnire, dar sper că vom putea vorbi în timpul uneia dintre vizitele dvs. în Rusia. Cu sinceritate, V. Putin”.

La scurt timp după asta, Trump și un asociat rus pe nume Emin Agalarov au început să discute despre posibilitatea construirii unei întreprinderi imobiliare comune la Moscova.

Documentul este inclus, de asemenea, în raportul de aproape 1.000 de pagini al Senatului.

Întrebat despre raport, Trump a răspuns că „nu l-a citit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...