Trump i-ar fi spus lui Duterte unde au SUA submarine nucleare

Data actualizării: Data publicării:
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
GRAND RAPIDS, MI - DECEMBER 9: President-elect Donald Trump looks on during a rally at the DeltaPlex Arena, December 9, 2016 in Grand Rapids, Michigan. President-elect Donald Trump is continuing his victory tour across the country. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Președintele american, Donald Trump, i-ar fi spus omologului său filipinez, Rodrigo Duterte, că două submarine nucleare americane sunt deja în largul peninsulei coreene, totul în contextul tensiunilor cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
FOTO: Gulliver/Getty Images

Avem două submarine – cele mai bune din lume. Avem două submarine nucleare, nu că am vrea să le folosim”, ar fi spus Trump, potrivit stenogramei conversaţiei telefonice avute, pe 29 aprilie, cu Rodrigo Duterte. Stenograma a fost obținută de presa americană de la un departament al Ministerului de externe filipinez și, potrivit New York Times, confirmată de un oficial din Administrația Trump.

Strategul american George Friedman, fondatorul Stratfor și al Geopolitical Futures, susține că Statele se pregătesc să atace Coreea de Nord, acțiune ce ar putea degenera într-un război cu consecințe catastrofale, informează Business Insider.

Ca semnale îngrijorătoare, George Friedman menționează plasarea portavioanelor USS Carl Vinson și USS Ronald Reagan la o distanță de la care se poate declanșa un atac asupra Coreii de Nord, precum și o serie de manevre aeriene efectuate în zonă de 100 de avioane F-16. În regiune au ajuns și mai multe aeronave de luptă F-35, menționează strategul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri