Sari la conținut

Trump i-ar fi spus unei văduve însărcinate că sotul ei a „știut în ce se bagă” când a plecat la război

Președintele american Donald Trump ar fi comis o nouă gafă de proporții. Sau cel puțin așa susține Senatoarea democrată Frederica Wilson, care a declarat marți seara că era de față în momentul în care Trump i-a telefonat familiei sergentului La David Johnson, unul dintre cei patrul soldați uciși într-o ambuscadă în Niger, pe 4 octombrie, scrie CNN.

President Trump Takes Phone Calls From Foreign Leaders In The Oval Office

FOTO: Guliver/Getty Images

„Practic, i-a spus: „Presupun că știam în ce se bagă, dar îmi dau seama că tot e dureros”, a afirmat Wilson, care spune că se afla alături de familia soldatului ucis, în momentul în care a telefonat Trump.

Întrebată dacă este sigură că președintele chiar a făcut aceste afirmații, Wilson a rămas fermă pe poziții: „Da, a spus chiar asta. Știți, ăsta e un lucru pe care poate îl spui într-o conversație, dar nu ar trebui să îl spui niciodată unei văduve îndurerate. Toată lumea știe că atunci când pleci la război e posibil să nu te mai întorci viu, dar nu îi reamintești unei văduve acest lucru. Este lipsit de bun simț”.

Un oficial al Casei Albe a refuzat să comenteze acest subiect și s-a rezumat la a spune că „toate conversațiile președintelui cu familiile eroilor americani care au făcut sacrificiul suprem sunt private”.

În schimb, Donald Trump a dezmințit afirmațiile senatoarei Wilson, într-un mesaj postat pe Twitter: „Senatoarea democrată a inventat absolut tot i-aș fi spus eu soției soldatului mort la datorie (și am dovezi). Trist!”.

Trump nu a oferit deocamdată dovezile la care face referire. Zilele trecute, el i-a criticat pe foștii lideri de la Casa Albă, în special Barack Obama, despre care a afirmat că nu ar fi sunat familiile soldaților uciși în conflicte pentru a le oferi condoleanțe. Afirmațiile sale false au dat naștere unor noi tensiuni politice, dar și unor comentarii acide la adresa președintelui SUA.

Pe aceeași temă