Trump îl critică pe Biden pentru absența de la încoronarea regelui și spune că el s-ar fi dus: „Cred că nu o poate face fizic”

Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, fost președinte al SUA. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, l-a criticat pe Joe Biden pentru faptul că va absenta de la încoronarea Regelui Charles al III-lea, spunând că aceasta este o „lipsă de respect” și precizând că el ar fi mers dacă ar fi fost încă la Casa Albă - „Cred că nu o poate face fizic”, a mai spus fostul președinte.

Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru postul de televiziune britanic ultraconservator GB News, difuzat miercuri, conform Agerpres.

„Cred că nu o poate face fizic”, a declarat Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, într-un interviu acordat ridicolului fost politician britanic Nigel Farage, fost lider al partidului eurofob şi anti-imigraţie UKIP, devenit, între timp, prezentator de televiziune.

Donald Trump, candidat împotriva lui Joe Biden la alegerile din 2024, s-a declarat „foarte surprins” de faptul că actualul preşedinte nu participă la încoronare, considerând această absenţă „lipsită de respect”. Intervievat pe un teren de golf pe care îl deţine în Scoţia, fostul lider republican de la Casa Albă a spus că el ar fi venit dacă ar fi fost încă la putere.

Trump s-a aflat la începutul săptămânii într-o scurtă vizită la terenurile de golf pe care le deţine în Scoţia şi Irlanda.

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, va fi reprezentat la încoronare de soţia sa, Jill. Niciodată până acum un preşedinte american nu a participat la încoronarea unui monarh britanic, au reamintit recent oficiali americani şi britanici.

Casa Albă a insistat că absenţa lui Joe Biden, despre care se ştie că este mândru de rădăcinile sale irlandeze, „nu este un semn de dispreţ”. Joe Biden a acceptat deja invitaţia regelui de a face o vizită de stat în Regatul Unit.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri